vrijdag 23 september 2016

Twee heksen bij elkaar

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de vossenjacht voor de brugklassers van de school van manlief (2013). Vanmiddag was het weer zo ver. Ook dit jaar maakten de boeven er een feestje van.
Een paar dagen geleden legden we onze oudste dochter een moeilijk dilemma voor: meedoen met de vossenjacht met haar vader of met mij mee naar een feestje van een lief vriendinnetje. Natuurlijk kon ze niet kiezen tussen deze twee mogelijkheden. We besloten haar wat te helpen: eerst de vossenjacht, daarna het feestje.
Dochterlief leek het erg leuk om dit jaar als heks verkleed te gaan. Ze ging naar oma voor een spannende outfit. Die had ze vrij snel gevonden. Voor haar vader had ik nog wel iets soortgelijks in de  kast liggen. Ze zagen er samen angstaanjagend uit. Boevenbroer wilde aanvankelijk als draak meedoen. Hij had gisteren de smaak te pakken en hij paste het ene pakje na het andere. Vandaag vond hij het toch te eng.De heksen hadden samen ook de opdracht gekregen om alle brugklassers een zakje chips te geven. Dat zorgde voor extra veel aanloop bij het heksenhuis, waar de twee zich hadden verschanst. Ons manneke herkende zijn zus en papa niet meer. "Vraag jij een zakje chips aan die heks?", vroeg hij aan mij. Misschien vond hij zijn zus gewoon te spannend als heks. Als ze glimlachte, zag je namelijk heel goed het gat tussen haar tanden nu de wiebeltand eruit is. Het waren echt twee heksen bij elkaar.


Na het feestje hadden de heksen zich weer teruggetoverd, maar het werd allemaal nog een stuk spannender. Het vervallen heksenhuis, waar de boeven die middag stonden, had vlam gevat. Misschien was het de oven? Of zou het de ketel zijn geweest? Of een mislukte tovertruc van een van de hekjes? Zelf denk ik meer aan ons draakje, die zijn schat moest bewaken. Gelukkig had de brandweer de boel snel onder controle.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten