zaterdag 5 september 2015

De vakantie voorbij

De eerste schoolweek zit er alweer op. Dochterlief had er zin om haar vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. Ze is erg trots dat ze het komende schooljaar de titel van oudste kleuter mag dragen. Zoonlief had er iets meer moeite mee. Tijdens de autorit bleef hij voor zichzelf steeds herhalen, dat mama hem weer kwam ophalen. Bij het afscheid nemen begon zijn lipje te trillen en kostte het hem moeite om zijn tranen te bedwingen. Ons kleinste boefje stond met een brede lach voor het raam te zwaaien. In de klas zijn de eerste drie letters en woorden aangeboden. Zo leuk om de gespannen en enthousiaste snoetjes te zien bij het lezen, schrijven en rekenen.


Omdat de boefjes heel goed hun best hadden gedaan deze eerste week, aten we gisteren bij de lunch heerlijke poffertjes met poedersuiker en sprinkels.


Vandaag werd er weer een stukje zomer opgeruimd. Het zwembad stond nog steeds in de tuin. Nu we weer aan het werk zijn en het weer het niet meer toe laat, heeft manlief vandaag met de boefjes het zwembad leeg gemaakt. 


De laarsjes gingen aan en de boefjes konden alvast een voorproefje nemen op de herfst door in de waterplassen te stampen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten