zondag 25 januari 2015

Een Knoessie Boessie trauma

De afgelopen jaren hebben dochterlief en papa steeds de voorstellingen van het RO-theater bezocht. Zo gingen ze samen naar de "Woef side story" en naar "Lang en gelukkig". Dit seizoen speelt dit bijzondere gezelschap speelt dit jaar weer een middagvullende kindervoorstelling, namelijk "De zere neus van Bergerac". Het is het verhaal van Cyrano, maar dan in een bijzondere setting.
De boeven vertrokken al vroeg naar Den Haag, waar ze eerst een lekkere wandeling maakten op het strand. In een gezellig tentje aan de boulevard aten ze een pannenkoek als lekkere lunch. Vervolgens reden ze naar de Koninklijke Schouwburg, waar de voorstelling werd gespeeld.


Wat een feest was het weer. De boeven zaten helemaal op rij 1, zodat alles wel heel dichtbij kwam. De degengevechten waren al spannend, maar het werd pas echt eng toen de trollenkoning zijn entree maakte. Knoessie Boessie de Tweede werd gespeeld door Jack Wouterse en deze trol kotste en ruftte zo overtuigend, dat dochterlief het liefst de zaal uit zou rennen.Alle liedjes zingen we al uit volle borst mee ("Je hoeft niet perfect te zijn, durf knettergek te zijn"), maar Cyrano zal toch altijd worden geassocieerd met de traumatisch enge Knoessie Boessie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten