maandag 6 oktober 2014

Gent

Op 4 oktober hadden we een jubileum te vieren. We zijn 11 jaar bij elkaar en 3 kinderen rijker. Om dit te vieren regelde manlief voor het weekend een zeer gastvrije Bed & Breakfast in Gent.

Tijdens dit weekend bleek in Gent het Wildemannen Woestewijven festival plaats te vinden. Overal in de stad ontdekten we culturele activiteiten voor kinderen. Zo leerde dochterlief door een kader te kijken naar de gebouwen en deze in perspectief te tekenen. Verderop in de stad mocht dochterlief haar grootste verdriet opschrijven. Een kapitein en zijn matroos brachten per boot dit verdriet naar de vrouw aan de overkant van het water. Zij huilde al het verdriet van de kinderen weg. Het grootste verdriet van dochterlief: lieveheersbeestjes kunnen doodgaan. Wat heerlijk om dit te horen.


Tot slot deden we de activiteit "Doe eens raar met je haar". Op het hoofd van dochterlief werd een hogedrukspuit gezet. Vervolgens kreeg ze toiletrollen en toiletpapier in haar haren en werd ze 'Stontploft'.Aan een ander plein in Gent bezochten we "Het huis van Kina". Dit is een soort natuurmuseum, waar de kinderen veel leren over de wereld. Werkelijk alle zintuigen werden geprikkeld in dit vrolijke kindermuseum.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten