woensdag 24 augustus 2022

Flensburg

Al eerder vierden we vakantie in Denemarken (2017). Onze eerste ervaring met dit land was enorm positief. We maakten toen een rondreis door de drie verschillende delen van het land. Nu besloten we Jutland langer te bezoeken.

We begonnen de reis met een tweedaagse tussenstop in Flensburg. Een noordelijke stad in Duitsland, vlak voordat je de grens naar Denemarken oversteekt. We hadden hier een mooi appartement midden in het centrum met de grappige naam Piratekoje. We bezochten de haven met de speeltuin en we zagen de vele meeuwen, die bij onze boefjes niet erg geliefd zijn.Al snel wilden ze liever het centrum in om verschillende uitkijkpunten te bezichtigen en de mooie gekleurde huizen te zien.


De huizen waren namelijk prachtige bezienswaardigheden. Er hingen allerlei kunstzinnige attributen aan de huizen en Fien werd verliefd op deze muurschildering. Uiteraard moest deze even geaaid worden.


De volgende dag gingen we naar museum Phänomenta, een echt onderzoeksmuseum. Hier kon druk door de boefjes gepuzzeld en geëxperimenteerd worden.


De volgende dag was het in de ochtend alweer tijd om te vertrekken naar de volgende bestemming. Al snel kwamen we bij de grens, waar we bij de douane gecontroleerd werden. Nu had ik mijn paspoort achterin de kofferbak in mijn tas liggen en moest hier even naar gezocht worden (oeps). Vanuit de achterbank hoor ik zoonlief zingen: 'Sleutels, pinpas, telefoon, telefoon (hh), PASPOORT, creditcard, portemonnee. Heb ik alles nu wel mee ja of nee'. Dank je wel, Jochem Meijer. Zoonlief is een groot fan van deze cabaretier geworden. Al verstond deze beambte het lied niet, hij kon erom lachen en we mochten weer doorrijden. Ik hoefde niet verder te zoeken. Onze eerste bestemming in Denemarken was Fanö. In een volgend blog zal ik hier meer over vertellen. Het verhaal zal over een paar dagen volgen. Zo smeren we de vakantie nog even uit en heb ik meer tijd om foto's uit te zoeken ;) We genieten ook nog even van de laatste vakantieweken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten