vrijdag 27 augustus 2021

Martelange

We hadden een heerlijke week vakantie in de Belgische plaats Martelange, een geweldig bosgebied in de Ardennen op nog geen vijf minuten afstand van Luxemburg. We genoten daar enorm van de rust en de mooie omgeving. Geen WiFi (volgens de kinderen hadden wij dit met opzet hierop uitgezocht), geen elektrische apparaten, zoals een televisie, magnetron, vaatwasser, waterkoker. Zelfs geen oven. Dat was volgens onze oudste boef nog het ergst, want dan kon ze niks bakken. We leerden hier dus ook echt onthaasten en dat hadden we nodig na weer een intensief schooljaar. De kinderen speelden veel spelletjes en spraken aan het einde van deze vakantie af, dat ze dit ook thuis vaker zouden inzetten in plaats van een iPad of spelcomputer. Al sluipt het er nu alweer stiekem in en lijken ze deze afspraak alweer te zijn vergeten.
We maakten wandelingen in deze omgeving, bezochten kastelen in Luxemburg, zwommen in een meer in de buurt en wandelden iedere ochtend naar het dorpje voor een ontbijt van streekproducten.


Op de terugweg konden we laten zien, dat we echt hadden leren onthaasten. Op anderhalve kilometer voor de grens met Nederland (16 kilometer voor Maastricht) kwam de auto stil te staan. Gelukkig wisten we op de vluchtstrook te komen en we belden de ANWB. Na drie kwartier kwam een vriendelijke Franstalige wegenwacht, die ons met de auto de grens over wist te zetten. We kunnen dus met trots stellen, dat we dit jaar werkelijk BelgiĆ« zijn uitgezet. Helaas lukte het de ANWB niet om snel een vervolg te geven aan de eerste sleepactie. We hebben daar nog zeker 6 uur moeten wachten voor we vanaf de parkeerplaats verder geholpen konden worden. Jullie begrijpen vast, dat we hier niet erg blij van werden. Mijn lieve zusje besloot uiteindelijk om naar ons toe te rijden, zodat we de kinderen in ieder geval richting huis konden brengen. De auto is inmiddels naar de garage bij ons in de buurt gebracht en daar is helaas gebleken, dat het de laatste rit met deze auto is geweest. Bij de ANWB werd inmiddels duidelijk, dat de hulpverlening niet door de beugel kon. De volgende dag werd er een mooi goedmakertje thuis bezorgd. Al met al een avontuur waar we nog regelmatig aan terug zullen denken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten