zondag 12 juli 2020

Blotevoetenfeestje

Na een gezellig feestweekend vorige week was vandaag het langverwachte kinderfeestje van Kleine Pluis. Ze had hier zo naar uitgekeken. Vanochtend om kwart over vijf meldde ze zich al bij manlief, omdat ze eigenlijk al niet meer kon wachten.
Voor het raam stond ze al te kijken wanneer haar vriendjes en vriendinnetjes kwamen. Toen ze eenmaal haar eerste vriendinnetje zag, sprintte ze naar de deur en stuiterde ze van buiten naar binnen en weer terug. Ze was helemaal door het dolle heen. Het is toch echt wel een kind van haar vader...
De drie vriendjes en drie vriendinnetjes hadden weer prachtige cadeautjes voor haar gekocht. Ze smulden allemaal heerlijk van een vrolijk taartje en dronken lekker uit de limonade-fontein.
We hadden niet heel veel tijd thuis ingepland, omdat we rond 14.00 uur al naar Heeswijk-Dinther zouden gaan. Daar was een prachtig blotevoetenpad, waar we het feestje de hele middag konden vieren. Dat bleek een goede keuze te zijn.


Met een jongensauto en een meisjesauto reden we naar het nabij gelegen plaatsje. Daar kregen we een gids voor het eerste deel van het programma. Er lag namelijk een mooie stal met heel veel boerderijdieren midden in het wandelgebied. Daar mochten de dieren naar hartelust worden gevoerd, geaaid en bewonderd. De kuikentjes waren heel schattig, de Vietnamese zwijnen rolden heerlijk in het modderbad, de geitjes sprongen vrolijk in het rond, de ganzen maakten vreselijk veel kabaal en de Schotse Hooglanders en Alpaca maakten veel indruk. Na deze eerste kennismaking kon de tocht beginnen.Onze wandeling startte met het uittrekken van de schoenen. Hier kon je ook meteen met je blote voeten het water in. Ons boevenjongetje was zo enthousiast, dat hij meteen met kleren en al in het water belandde. Gelukkig was het lekker weer en droogde hij snel weer op.


Het blotevoetenpad leidde ons langs 25 verschillende obstakels of activiteiten. Soms was het wat spannend, zoals de modderpoel met kikkers of de ondiepe sloot met veel kroos. Andere stukken waren minder spannend, maar voor de gevoelige voeten soms heel aangenaam en soms wat minder. De boeven hadden in ieder geval veel plezier en de bordje van Pluis de Veldmuis werden vol belangstelling bekeken en beluisterd.


Onze oudste boef had even niet helemaal opgelet en was met haar knieƫn in de dierenpoep terecht gekomen. Daar was ze niet zo gelukkig mee. De broek moest dus onmiddellijk uit. Manlief grapte nog, dat het geen blotebillenpad was. Gelukkig kon er nog wel een klein glimlachje vanaf.Na een heerlijke wandeling was het tijd voor frietjes en ranja bij het restaurant. De kinderen konden heerlijk buiten spelen bij een klein treintje, waar ze op en in konden klimmen. Na de frietjes werd het feestje met een lekker ijsje afgerond. We klommen weer in de jongens- en meisjesauto om alle vriendjes en vriendinnetjes thuis te brengen.
Wat een heerlijke vakantiedagje. We zijn meteen in de stemming. En we hebben de verjaardag van onze Pluis nu echt achter de rug.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten