dinsdag 30 juni 2020

Pluis is jarig

Al weken is ze aan het aftellen naar deze grote dag. Eindelijk is ze zes jaar! Gisteravond mocht ik haar nog één keer een hele dikke kus en knuffel geven als vijfjarige, om op haar verjaardag te onderzoeken of haar kusjes en knuffels anders aanvoelen. Kleine Pluis viel meteen in slaap, zodat ze snel jarig zou zijn. Er waren er echter twee, die het wellicht net zo spannend vonden. Toen ik de slingers ging ophangen, druppelden deze twee boeven weer naar beneden. Ze mochten met mij de kamer mee versieren. Wat vonden ze dit speciaal om te doen voor hun kleine zusje.

Vanmorgen of eigenlijk vannacht in onze ogen, hoorden we Pluis om 4.00 uur al door de gang sluipen. Ze ging naar het toilet en besloot toch terug naar haar eigen bed te gaan. Om 5.00 uur hield ze het niet meer en wist ze toch tussen ons in te kruipen. Om 6.00 uur had ze lang genoeg gewacht. Manlief en ik kleedden ons alvast aan en toen ook de andere boefjes wakker waren, gingen we naar beneden om haar te verrassen. Op tafel lagen haar cadeautjes klaar. Grote broer en zus hadden ook verschillende cadeautjes geknutseld en ingepakt op tafel klaargelegd. Pluis keek haar ogen uit, want wat waren het nu veel pakjes.Na het openen van de cadeautjes was het tijd voor een ontbijt en wist ze zich snel aan te kleden om naar school te gaan. Op school werd haar feestje met de juf en de kinderen gevierd. Helaas mochten we er dit jaar niet bij zijn en ook een traktatie in de klas uitdelen mocht niet. Gelukkig hadden we hier wel een oplossing voor. De juf stuurde ons foto's van het feestje in de klas. We zagen haar zichtbaar genieten. Wat hebben we moeten lachen bij het zien van deze foto. Op en top Pluis, stralend in haar feestjurk, maar wel met stoere voetbalmuts. Wat ben je toch een heerlijk kind met een compleet eigen stijl.Pluis vierde vandaag niet alleen haar verjaardag in de klas, ze mocht ook al proef gaan draaien in groep 3. Ze vond het geweldig, dat ook haar nieuwe juf haar alvast in het zonnetje had gezet. Nu kan ze al helemaal niet meer wachten om na de zomervakantie de overstap naar groep 3 te maken. 

Afgelopen week wist ik enkele Coronaproef traktaties te maken. Ik bakte enkele koekjes en versierde deze met glazuur. De koekjes werden afzonderlijk verpakt en vandaag gingen we een rondje maken om alle vriendjes en vriendinnetjes te trakteren. Stiekem was ik toch wel blij, dat het deze keer geen 30 traktaties hoefde te zijn. Thuis had ik voor Pluis nog een verrassing. Ik had haar lievelingsgebakje gehaald: echte Bossche bolletjes van Jan de Groot (Dé specialist in het maken van deze lekkernij). Pluis bracht er ook twee naar opa en oma, zodat die alvast een beetje mee konden vieren. Zij waren immers ook degenen, die boevenbroer en zus opvingen, toen Pluis geboren werd.Nog een paar dagen slapen en dan zal ze met de familie nog een klein feestje vieren en de week daarna haar kinderfeest. Hierna kunnen we allemaal gaan genieten van de zomervakantie. Nog even geduld...Geen opmerkingen:

Een reactie posten