zondag 28 mei 2017

Een hete Hemelvaart

Oef, wat hadden we een warm Hemelvaartweekend. We begonnen dan ook met de waterspullen voor de dag te halen. Eerst wat wasmanden en speelbakken. Kleine Pluis vond die speelbakken prima, al liet ze snel merken, dat we toch echt het zwembadje moesten opblazen.We besloten voor dit warme lange weekend het opblaasbaar neer te zetten in plaats van het grotere blauwe bad. Zoonlief vond dit erg prettig. Hij voelt graag de bodem onder zijn voeten en draagt zijn zwemvest van de zwemles nu ook in de wasmanden en het opblaasbad. Zo weet hij zeker dat er niets kan gebeuren. 
Onze boevenvriend blijft niet lang in het zwembad spetteren. Hij heeft een voorliefde voor de tuinslang. Als een geoefende brandweerman spoot hij niet alleen onze auto school, maar ook die van opa. Naar eigen zeggen had hij geen last van de warmte en hoefde hij echt niet kopje onder te gaan voor verkoeling. Hij vindt heet immers lekker warm en trok er zelfs zijn snowboots bij aan.
Voor onze oudste boef was het een heel sportief weekend. De balletles ging helaas niet door (kwamen we achter, toen we voor de gesloten poort stonden), maar ze maakte haar dansjes wel in het water tijdens de verjaardag van een lieve vriendin en tijdens de IAG open dagen van 'FlikFlak', de turnvereniging bij ons in de buurt. Zaterdag deed manlief samen met ons nichtje, haar vriend en de vriend van ons andere nichtje mee aan de Breakout Run in Schaijk. Manlief had deze twee keer eerder gelopen. Het was deze keer best spannend om aan deze run van 14 kilometer mee te doen. Nu is hij wel gewend aan rennen met hoge temperaturen, maar de obstakels waren dit jaar iets spannender dan voorheen. De obstakels zelf dan eigenlijk niet, maar de rug van manlief liet het de afgelopen weken wat afweten. Gelukkig ging alles goed en kan hij terugkijken op een fantastische prestatie, net als ons nichtje en de twee vrienden!
Vandaag was het de beurt aan dochterlief en ikzelf. Ze wilde graag meedoen met de kidsrun van de Breakout run. Een voorwaarde was echter dat er een begeleider mee moest lopen en nu was het mijn beurt. We reden met onze supporters al vroeg naar de plek des onheils. Op de parkeerplaats troffen we mijn zusje, die zojuist was uitgebroken en het ook super had gedaan. We haalden ons polsbandje en we verfden bij elkaar strepen op het gezicht.


We begaven ons naar de start in de kooi, waar we eerst even opgewarmd werden door muziek en oefeningen. Boevenbroer en zusje keken vanachter de tralies naar hun zus en moeder. De vraag was nu echter wie er voor en wie er achter de tralies stond. Na het roepen van de tekst: 'UITBREKEN', kwamen de rookwolken en gingen de tralies open. We klommen over muren en hekken, kropen door tunnels (de schaafwonden op mijn knieƫn zijn daar de komende dagen nog het bewijs van), zwommen onder hekken door en nog veel meer. Super blij en trots waren we op elkaar, toen we bij de finish de medailles om onze nek kregen.Het was ondanks de warmte een sportief weekend. Gelukkig kunnen we de komende dagen weer uitrusten op school :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten