vrijdag 24 juni 2016

Bloemen plukken

Na de middagslaapjes trokken we er even op uit om letterlijk en figuurlijk verse bloemen te halen. Samen met de boefjes bezocht ik de pluktuin 'Op het erf', waar dochterlief (in tegenstelling tot thuis) naar hartenlust zo veel mogelijk bloemen in een emmer mocht verzamelen. We kregen laarzen aan. Dat bleek geen overbodige luxe te zijn na de regenbuien van gisteren.  We kregen ieder een snoeischaar. Alle struiken liep ze af om de mooiste bloemen te verzamelen.



Vanaf een bankje konden we de bloemen in de tuin en de bloemen die dochterlief plukte goed bewonderen. Zoonlief kreeg een taak. Hij moest de bloemen, die hij had gekregen, netjes in een emmer zetten. Hij nam zijn taak uiterst serieus.



Met een volle emmer en daarmee met een boeket vol moois keerden we huiswaarts.


Thuis werden de bloemen verzorgd en in vaasjes gezet. Dochterlief wilde ook heel graag een eigen vaasje met bloemen op haar kamer. Overal zijn nu her en der bloemen te vinden. De meeste staan op schouw, aangezien dat de enige veilige plek in huis is, waar de boefjes het minste schade aan kunnen richten bij mijn inmiddels groeiende porseleinverzameling.


Oh, en jullie zien het al. We tellen inmiddels de dagen af naar de tweede verjaardag van kleine Pluis...








Geen opmerkingen:

Een reactie posten