zaterdag 7 maart 2015

Zo vader zo zoon

Op deze heerlijk zonnige dag gingen we met de boefjes het bos in. De laarsjes werden uit de kast getrokken en er moest natuurlijk een emmer mee, zodat de boeven konden verzamelen. Zoonlief zocht vooral alle "noten" uit het bos en kwam steeds met dennenappels op de proppen. Dochterlief ging net als haar moeder op zoek naar takken. Ze vond wel een enorme tak en sleepte hem een heel eind mee. Uiteindelijk besloot ze hem toch maar in het bos achter te laten.

Even werd het voor dochterlief heel spannend. In de tas hadden we wat broodkorstjes gestopt voor het kleinste boefje. Manlief maakte haar wijs dat we deze, net als Hans en Grietje, nodig hadden om de weg terug te vinden. Nu had haar zusje echter alles opgegeten. Gelukkig kende ze de grapjes van haar vader goed genoeg om al snel tot de conclusie te komen, dat we de weg ook zonder broodkruimels terug konden vinden.
Niet alleen de boefjes hadden veel plezier. Manlief voelde zich helemaal kind en deed gezellig mee met verstoppertje spelen en boom klimmen.

Het is echt "zo vader zo zoon", dat zie je wel. Onze kleine boef imiteert graag zijn grote zus en zijn vader. Alsof er nog niet genoeg gespeeld is, kunnen de boefjes na de wandeling nog even helemaal los in de speeltuin.Geen opmerkingen:

Een reactie posten