zondag 31 augustus 2014

Fiep

In het gemeentemuseum van Helmond is tot 14 september het werk van Fiep Westendorp tentoongesteld. Met een wagen vol boeven reden we naar Helmond om de tentoonstelling te bezoeken. Niet alleen onze oudste dochter is al fan van de tekeningen van Fiep, maar ook onze zoon begint al te blaten en te roepen als hij een boekje van haar dieren of auto's ziet.
Het werd dan ook een geweldige middag. Het eerste verhaal in het grote Jip en Janneke-boek is het verhaal over het gat in de heg. Onze boefjes moesten dat natuurlijk meteen ook proberen. Er waren veel figuren uit Pluk van de Petteflet, zoals de Krullevaar, Langhors en Zaza. Je kon in een vies bad van Floddertje of koken met Otje en Tos. Alles moest enthousiast geprobeerd en bekeken. Veel voorleesverhalen kwamen zo tot leven.


Gisteren was dochterlief met haar twee oma's op pad geweest. Een sportieve tante had papa gevraagd of hij in de Beekse Bergen de Tough Ten Miles wilde lopen. Het was heerlijk modderen en rennen. Met drie van zulke supporters kan er natuurlijk niets mis gaan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten