zaterdag 16 augustus 2014

Een dagje Amsterdam

De vakantie is bijna voorbij. Maandag gaat manlief weer beginnen, de boeven een weekje later. Manlief had de oudste boef beloofd, dat hij met haar nog een dagje weg zou gaan. Vandaag was de perfecte dag hiervoor. Vroeg in de ochtend vertrokken zij naar Amsterdam.
De eerste halte was in de wijk Tuindorp. Kinderboerderij 't Dierendok had het duo Kees & Koos op bezoek. Zij verzorgden de meespeelvoorstelling "Aardig molletje". Het zonnetje maakte plaats voor een stevige regenbui, maar ze zaten gelukkig in een tent, waar boer Kees en boer Koos aan het picknicken waren. Een molletje at daar de worteltjes op, omdat hij beter wilde kunnen zien. De kinderen mochten zelfs onder de aarde een kijkje nemen en ze leerden de "dappere-dodo-dans". Dochterlief keek haar ogen uit.


Na een mooi begin van de dag reden ze naar de andere kant van de stad. Voor het eerst van haar leven zat onze dochter in de tram, die ze steeds de truck bleef noemen. Even een broodje eten in het Vondelpark hoort er natuurlijk bij.

wachten op de metro

rondrennen op het museumplein

Het hoofdgerecht was een bezoek aan het concertgebouw voor "Disney in concert". Wat een geweldige ervaring was dat. Op een groot scherm zagen ze mooie filmfragmenten, terwijl het fantastische Metropole Orkest speelde. De liedjes werden gezongen door Celinde Schoenmaker, Carolina Dijkhuizen, Jim Bakkum en Jamai Lomans. Dochterlief keek vooral uit naar "Let it go" van de film Frozen. Voor haar was dat echt het hoogtepunt van de show. Toch waren ook de andere Disney-toppers als "De kleine zeemeermin", "De klokkenluider van de Notre Dame", "Alladin" en "Marry Poppins" meer dan de moeite waard. De piraten vond ze een beetje spannend. Bij het begin van "The Lion King" vroeg ze zich af, waarom ze steeds "sukkel" zongen bij "The cirkel of life".Het rondreizend theaterfestival "De Parade" was het eindstation van deze dag. Met de metro en de bus bereikten ze het festivalterrein, waar ze eerst de voorstelling "Ritmos do Brasil" uitkozen. Iedereen kreeg een koptelefoon op het hoofd en een muziekinstrumentje om herrie mee te maken. Het verhaal ging over een indiaan, die een elf in het bos ontmoet. Dansend en swingend gingen ze op zoek naar een geschikte eettent. Bij de tent waar je zelf poffertjes mocht bakken stond een ongelofelijk lange rij. Ze kozen dan maar voor Artistic Creperie. Dat bleek een uitstekende keuze.


Dochterlief koos voor een lieveheerbeestjespannenkoek, papa ging voor de draak. Een ijsje als toetje bij Salon de Coupe was de perfecte afsluiting van een heerlijk dagje Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten