dinsdag 29 juli 2014

Pieter Konijnspeurtocht

In de zomervakantie is er natuurlijk veel tijd om met de boefjes lekker op pad te gaan. Vandaag nam papa boef de twee oudste rakkers mee naar Rheden. In het prachtige natuurgebied Veluwezoom is niet alleen veel te zien, maar ook veel te doen. Eerst werd de Pieter Konijnspeurtocht gelopen. Het bleek een mooi klein rondje om het bezoekerscentrum, waar afbeeldingen van Pieter Konijn gezocht moesten worden. Bij elk konijn hoorde een opdracht. Vooral dochterlief keek haar ogen uit bij de bijenstal en in de prachtige wilde tuin. Zoonlief vond het vooral heerlijk om steentjes te zoeken en te gooien.
Na de speurtocht deden ze mee aan de boomgaardspelen. In een prachtige boomgaard vol appel- en perenbomen speelden ze reuze jenga, schoten ze met pijl en boog, gooiden ze hoefijzers en trokken ze tactisch aan touwen. De belangstelling was helaas erg gering, maar het plezier was er niet minder om.
Voor we huiswaarts konden keren, moesten alle speeltoestellen uit de speeltuin nog worden geprobeerd. Het was een heerlijk zomerse middag in een schitterende omgeving.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten