zondag 27 oktober 2013

Kleuren en cultuur snuiten

Man en dochterlief hadden een cultureel weekendje. Zaterdagochtend kwam er bij de balletles een echte pianiste. Het hele weekend was ze de huppelpassen en de zijpassen aan het oefenen en voorstellingen aan het spelen voor haar snotverkouden broertje.

Die avond nam man zijn ouders mee naar een voorstelling van "Der Mond" van Carl Orff in het Deprezgebouw in Tilburg. Het was een prachtige voorstelling in een zeer bijzondere setting.

Op de stormachtige zondag liet ik me al vroeg schminken door onze dochter. Ze vond het helemaal geweldig, dat ze mama mooi mocht maken.
 
 
Die middag bezochten vader en dochter de voorstelling "Juffrouw Ooievaar snavelt het hoogste lied" van Ilona Stokvis. Samen genoten ze van bekende muziek in een nieuw jasje. Het lukte dochterlief echter niet om de hele voorstelling wakker te blijven en tien minuten voor het einde vielen haar ogen dicht. Toen ze na de voorstelling wakker schrok, was haar eerste vraag: "Waar is juffrouw Ooievaar nou?" Het antwoord van haar vader laat zich raden:
"Weggevlogen!"
 
We konden tussen de buien door nog even buitenspelen. Er ontstond een mooie regenboog (op de grond) terwijl ik keek naar de voorbij drijvende wolken.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten