donderdag 20 augustus 2020

De tuinen van Appeltern

Vlak voor we aan onze kampeervakantie begonnen, besloten we een dagje op pad te gaan samen met opa en oma. We zochten een uitje, waar onze boefjes zich naar hartenlust konden uitleven, maar waar ook voor opa en oma wat te zien zou zijn. We vonden de ideale plek hiervoor in Coronatijd: de tuinen van Appeltern. 

De autorit ernaartoe was al prachtig langs allerlei prachtige plekken in Gelderland. We hadden een tijdslot om 11.00 uur, maar we vonden het geen enkel probleem dat we net wat later in het park waren. De tuinen lagen er prachtig bij. Onze boefjes vonden het geweldig om alle stoeltjes, tuinhuisjes, bankjes en zitplekjes te testen. We bewonderden alle prachtige bloemen, planten en bomen. Opa had ooit een cursus snoeien gevolgd in het park, maar alles was toch echt wel enorm veranderd de afgelopen jaren. 
De vijvers waren ook favoriet bij onze boefjes, vooral als er vissen of kikkers zaten. Oudste boef was in haar hoofd al druk aan het ontwerpen hoe haar ideale tuin eruit zou moeten zien. Daar moest in ieder geval een zwemvijver in. Thuis maakte ze meteen een eerste ontwerp. Daar mag ze voorlopig nog even over dromen.
Een hoogtepunt van het park was voor onze boefjes het speeleiland. Deze natuurspeeltuin was echt prachtig aangelegd. Er kon worden geklommen, geschommeld, gerommeld en gespeeld. Hier hadden ze zelfs een hele dag kunnen spelen. Heel stoer was natuurlijk ook het vlot, waar de kleintjes ons allemaal over het water konden trekken. 

Ik probeerde hier en daar nog wat uit met de camera en prachtige bloemen en diertjes uit de tuinen.


Het werd een heerlijke dag. We hebben veel gewandeld, lekker geluncht, gezellig gekletst en gelachen met en om de boefjes. Wat fijn om samen zo een dagje uit te kunnen zijn. Geen opmerkingen:

Een reactie posten