zondag 3 november 2019

Wie is....?

Onze oudste boef is bijna een tiener. Gisteren vierden we haar kinderfeest. Ze wilde heel graag een "Wie is de mol?-feestje". Dat was wel een thema waar ik wat mee kon. "Wie is de mol? is namelijk echt al jaren een favoriet tv-programma bij ons in huis.
Bij de uitnodigingen zat een vragenlijst, die alle kandidaten thuis al moesten invullen. We hadden een app gedownload, waar ik alle antwoorden in kon zetten. Op die manier konden we tijdens het feestje echt een test laten invullen en kreeg zowel de mol als de winnaar een bepalend scherm te zien. Vooraf kregen alle feestgangers per brief te horen of ze kandidaat waren of mol. De mol hadden we al iets eerder benaderd. Iedereen kreeg een molboekje en er waren jokers te verdienen.


Om twee uur begon het feestje eerst met ranja en taart, maar ook met de trailer van "de mol" op tv. Ons boefje werd door haar vriendinnen en vriendje enorm verwend met leuke cadeautjes.


Daarna begon het spel echt. Manlief kreeg de rol van Art toebedeeld. Voor het eerste spel gingen we even het bos in. Daar waren twee leerlingen van de school van manlief, die samen met onze boevenjongen als scherpschutters de kandidaten af konden schieten. In de auto op weg naar het bos werden er al bondjes gesloten en stelden de kinderen elkaar vragen over de schoenmaat, sporten waar ze op zaten en hun lievelingsgerechten. Bij het eerste spel moest een route gerend worden, waarbij geld gesmokkeld en gezocht moest worden. Als je door de nerf-pistolen werd geraakt, dan kwam er geen geld in de pot.
De kandidaatjes vonden het erg spannend om alleen door het bos te rennen. Ons boevenmannetje vond het geweldig om op de meiden te mogen schieten. Uiteindelijk wisten ze 800 euro in de pot te krijgen.
De tweede opdracht speelden onze kandidaten in het dorp. We wandelden gezellig samen het dorp in, waar manlief de opdracht uitlegde. In twee groepen moesten ze een fotospeurtocht doen. De letters van de winkels op de foto's vormden samen een woord. Het woord was eigenlijk heel eenvoudig "De Bakker", maar onze deelnemers kregen het net niet bij elkaar gepuzzeld. De enveloppe, die we die ochtend bij onze favoriete bakker hadden afgegeven, werd niet door ons groepje gevonden. We wandelden wel samen bij de bakker binnen. Het was immers ook een verborgen aanwijzing naar de mol.

De derde opdracht speelden we binnen. In de woonkamer hadden we dertig gekleurde ballonnen liggen met daarin kaartjes. Art las de nummers voor. De deelnemers moesten onthouden welke nummers ze niet hadden gehoord. Daar konden ze geld voor de pot mee verdienen. Dat lukte heel aardig. Met de ballonnen wisten de deelnemers 2500 euro in de pot te spelen.
Om nog meer spanning in het spel te krijgen, konden de spelers ook jokers verdienen. Tijdens het eten had iedereen een geheime opdracht om een joker te verdienen. Zo viel er o.a. een vork op de grond en werden sokken onder de tafel uitgedaan. Daar slaagde alleen onze boef niet in.
Na het eten vulden alle deelnemers de test in. Vol spanning keek iedereen naar het scherm, waarop te zien was wie de mol deze middag was geweest. Wij hadden echt een fantastische mol, die al haar mol-acties in geuren en kleuren kon navertellen. Zo stond ze met een geheime code op de teamfoto en viel haar schoen steeds uit tijdens de puzzeltocht.


Ook de winnaar van de middag werd via een scherm bekend gemaakt. Het was een geweldig geslaagd feestje en een goed begin van een aantal feestweken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten