vrijdag 21 september 2018

Wereld vol wonderen

De boefjes hadden vandaag een studiedag en ik heb op vrijdag om de week nog ouderschapsverlof. Manlief wist het een en ander te schuiven en kreeg ook een vrije dag. We besloten met z'n vijfjes naar de Efteling te gaan. We doen dit één keer in het jaar (Pluis had mazzel, want zij mocht dit jaar twee keer). Vorig jaar gingen we op een dag, dat heel Nederland besloot te gaan met het mooie weer op een zaterdag in september. We moesten toen buiten zigzaggend in de rij voor het Carnavalfestival en sloegen veel attracties over, omdat de wachttijden vreselijk lang waren. Hier hadden we vandaag geen last van. We begonnen meteen met de attracties, die bij de boefjes op het lijstje stonden: Droomvlucht, Symbolica, Pagode, Villa Volta en de bootjes.
Vorige week hoorden we, dat de beste vriend van onze boevenvriend ook op deze dag naar de Efteling zou gaan, omdat hij op deze dag jarig is. We besloten de jongens te verrassen en ontmoeten elkaar in het park. Samen deden we nog wat attracties: Carnavalfestival, Monsieur Cannibal, het doolhof, de trapauto's en de auto's waarbij ze alleen zelf hoefden te sturen. Hierna namen we weer afscheid van elkaar. Hoog op het wensenlijstje van zoonlief stond de Ravelijnshow. Wat kan hij intens genieten van alle spannende gebeurtenissen in de show.
Tot slot stond het sprookjesbos op het programma. Bij alledrie de boefjes blijft dit genieten en stiekem vind ik dit ook het leukste van de Efteling.We bleven tot sluitingstijd in het park en nog wilden de boefjes niet naar huis. Wij vonden het vooral een erg relaxte dag. Geen lange wachtrijen en we konden alles op ons gemak bekijken, zonder drie rijen dik mensen voor je neus te hebben staan. Kortom, geef ons nog maar meer van dit soort studiedagen.


Wat moesten we lachen om de snoet van kleine pluis.

Op de tenen kan ze er net bij.Onze Hans en Grietje bij het snoephuisje.

Een klassieker, maar dan wat gekker deze keer ;)

De ogen werden uitgekeken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten