donderdag 5 januari 2017

Leiden

De dag begon geweldig voor onze boefjes: een heerlijk zonnetje en knackworstjes bij het ontbijt. De mevrouw van onze geweldige B&B 'At the Beach' verwende onze kindjes naar hartenlust. Mocht je op zoek zijn naar een toplocatie in Den Haag, dan zit je perfect op dit adres.
Nadat we waren uitgecheckt en alle spullen hadden ingepakt, bezochten we dan eindelijk de plaats Leiden. We begonnen met het bezichtigen van het Rijksmuseum voor Oudheden. Dochterlief deed een speurtocht van Dummie de Mummie. Ze wilde deze nauwgezet volgen. Haar broertje en zusje vonden al die kisten en schatten best spannend. Ook zij probeerden een speurtocht, waarbij ze stickers konden plakken in hun boekje, maar dit was nog iets te hoog gegrepen. Ze vonden het wel erg leuk om van Lego een piramide te bouwen en ook op de knutseltafel konden ze mummies kleuren, plakken en nog veel meer.Na een lunch bij Happy Tosti (jullie kunnen vast wel raden wat we daar gegeten hebben :) liepen we naar museum Naturalis. In het museum vindt de tentoonstelling 'T'Rex in town' plaats. We waren niet de enigen die dit museum wilden bezoeken. Net als bij de tentoonstelling van Jeroen Bosch moesten er kaarten op een bepaalde tijd via internet gekocht worden. Gisteren was hij helaas al uitverkocht.  Vandaag waren er gelukkig nog plaatsen om 15.20 uur. Deze tentoonstelling was het wachten waard. We moesten ons al iets eerder bij de kassa melden. Om de twintig minuten wachttijd te doden, was er een wachttent opgezet, waar een verteltafel stond met verschillende dino's en dinoweetjes. Zoonlief had hier en bij de ingang het hoogste woord. Hij joeg iedereen in de wachtrij de stuipen op het lijf met zijn dino-oerkteten. Eenmaal binnen veranderde de zijn toon al snel. Bij het zien van de eerste dinosaurussen kroop hij direct achter me.


Na de bewegende beelden kwamen we bij het reusachtige skelet van de T'Rex. Hier durfde hij wel mee op de foto te gaan. Stoer stond hij op de "selfie-spot".


Tot slot volgden er allerlei dinospelletjes en laboratoria om meer te weten te komen over de dinosaurussen in de oertijd. Hier konden alledrie de boefjes van genieten.

We raakten niet uitgekeken, maar het werd echt tijd om naar huis te gaan.
Thuis was ons vriendje nog ondersteboven van de T'rex, die een kleine dinosaurus aan het opeten was. De kleine dino kan niet meer weglopen en het is de schuld van de grote dino. Nu maar hopen dat deze dino's hem niet in zijn slaap achtervolgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten