woensdag 3 december 2014

Sorry Sinterklaas

Vol verwachting klopt ons hart. Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover...... pakjesavond. De spanning stijgt bij de boefjes. De afgelopen dagen werd er driftig op los geknutseld en getekend door dochterlief.


En ik deed gezellig mee.De schoenen werden gevuld met allerlei lekkernij van o.a. Opa Piet.


Gisteren werd de spanning voor dochterlief te groot. Ze droeg een groot geheim met zich mee. Samen met een vriendje was ze op het schoolplein aan het spelen met een pion. Ze zwaaiden er lustig op los, totdat de pion uit haar handen vloog en aan de andere kant van het hek belandde. Gelukkig was er een behulpzame meester, die de pion van de straat plukte. Na school vertelde ze hier echter nog niets over. Tijdens het avondeten zat het haar toch nog wel dwars. Ze moest me een geheim toefluisteren. Het hoge woord over de pion kwam eruit. Er waren geen meesters of juffen boos en ongelukjes zitten nu eenmaal in een klein hoekje. Na dit gesprek was het langzaamaan tijd om naar bed te gaan. Eenmaal in bed kwamen de tranen. Dochterlief was erg bang, dat de Pieten en de Sint dit ongeval hadden gezien en dat ze dit jaar geen cadeautjes zou krijgen. Wat te doen..... inderdaad, samen uit bed en naar beneden om de Goedheiligman een brief te schrijven.


Daarna kon dochterlief met een iets geruster hart gaan slapen. De volgende ochtend lag er een brief van de Sint. De Pieten hadden gezien dat het een ongelukje was en het zal helemaal goed komen met pakjesavond. Nog twee nachtjes afwachten of is het twee nachtjes volhouden :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten