zaterdag 15 november 2014

Prinsessenfeest

Wat een spannende dag vandaag. Nadat we op televisie hadden gezien, dat de Sint met zijn Pieten veilig in Nederland zijn aangekomen, begon het eerste kinderfeestje van dochterlief. Met veel ongeduld was het wachten op haar vriendinnen. Gisteren maakten we samen een heuse prinsessentaart. Toen alle vriendinnetjes waren gearriveerd, werd er heerlijk van gesmuld. Er werd gedronken uit de limonadefontein en er werden cadeautjes uitgepakt.


Na dit feestelijk gedeelte volgden er wat spelletjes. Wat doen meisjes van 5 jaar het liefst? Juist, verkleden als prinsessen en niet te vergeten make-uppen. Er werd driftig met de rode lippenstift gesmeerd. De prinsessen maakten zich op om geblinddoekt de kikkerprins te kussen.We speelden snoepjesmemory, waarbij dochterlief weer eens bewees een slechte verliezer te zijn :)


En deden een blaasspel, waarbij ze in twee teams een cadeautje naar het andere team probeerden te blazen. Na deze spelletjes bedachten de meiden nog een eigen spel. Zij waren prinsessen met toverspiegels, toverstaffen en andere magische attributen. Manlief kreeg de glansrol van 'het beest'.
Na alle spelletjes werd er door de meiden nog driftig gekleurd op tasjes, die ik maakte van een Ikeastof.


Als afsluiter werd er op tafel gesmuld van de frietjes, knakworstjes, kipnuggets en bitterballetjes, die liefdevol door opa en oma werden gebakken. Lekker kliederen met mayonaise en ketchup op tafel.


Met volle buikjes werden de prinsessen in de auto naar huis gebracht, waar uit volle borst werd meegezongen met de muziek van de Disneyfilm ' Frozen'. Toen we de laatste prinses hadden thuisgebracht, bekende dochterlief dat ze toch wel heel erg moe was. Bij thuiskomst wilde ze graag naar bed. Even bedacht ze zich nog, dat ze de schoenen nog moest zetten en daarna is ons doornroosje in een diepe slaap gevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten