donderdag 8 augustus 2013

Toen wij naar Rotterdam vertrokken

Vandaag begon voor mij het schooljaar weer. De kindjes gingen een dagje op stap met hun vader. Opa en oma zagen een uitstapje wel zitten, dus die gingen ook mee. Rotterdam is niet zo ver, slechts een uurtje rijden. Allereerst stond een bezoekje aan de Euromast op het programma. Na enkele weken van puffen en zweten was het voor het eerst weer eens ouderwets koud op het eerste platform. Vlug even een boterham voor de kindjes en een kopje koffie voor de grootouders en daarna kwam het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) van het bezoek aan de Euromast: de Euroscoop. Een prachtig uitzicht over de stad, terwijl je warm wordt rondgedraaid.
Daarna hadden de boeven bedacht, dat ze naar Villa Zebra zouden gaan. Dat is een interactief museum voor kinderen, waar ze de tentoonstelling "Zelf" gingen zien. Eerst keek onze dochter nog even de kat en de zebra uit de boom, maar al snel werd alles verkend en uitgeprobeerd. Vlechtwerkjes, dieren knutselen, ziekenhuisje spelen, disco dansen, armbandjes maken, eigenlijk te veel om op te noemen. Het spel werd begeleid door aardige en enthousiaste medewerkers. Echt een aanrader.
Het slotstuk van deze dag Rotterdam moest een etentje op de Piratenboot worden. Onze stoere zoon van 8 maanden had er zijn piratenshirt al voor aangetrokken. Helaas was er geen plek meer aan boord en visten ze flink achter het net. Ons dochtertje had eigenlijk meteen een goed alternatief achter de hand. "Dan gaan we toch naar het pannenkoekenrestaurant waar ik met mijn nichtje ooit heb gegeten? Daar kan ik ook lekker spelen. Het is daar echt heel erg leuk."
Zo vertrokken ze uit Rotterdam en trokken snel naar Esch, naar Het Betoverde Bos, het favoriete restaurant van onze dochter. Wild enthousiast en vreselijk moe kwamen ze 's avonds weer thuis vol vrolijke verhalen. Nu is het met de vakantie echt bijna gedaan.
  
 
's Avonds kwamen drie vriendinnen op bezoek en maakten we heerlijke marsepeintaarten.
 
 
 
De avond werd afgesloten met vuurwerk op de laatste avond van de kermis. We zijn weer wat plastic spul rijker en onze buiken zijn goed gevuld met oliebollen en nougat.
 

 
 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten